Inchirieri auto , masini in chirie, arenda auto, masini in arenda

Inchirieri auto , masini in chirie, arenda auto, masini in arenda

    Chiria auto sau (arenda de masini) este darea in folosinta,arenda,locatiune a unui mijloc de transport de catre proprietar pentru o perioada ce poate varia de la o ora pina la citeva zile, luni sau chiar ani.Inchirierea auto a datat inca din anul 1916 in SUA prima masina in chirie fiind Ford T . Serviciul de arenda auto in prezent a devenit tot mai popular deoarece in ritmul vietii de azi cind fiecare minuta e la numar si timpul e mai presus decit banii tot mai multi oameni apeleaza la auto in chirie in Chisinau dar si in toata lumea.

    De ce nu exista oferte de chirie auto fara limita de virsta ? Masini in chirie nu se oferă niciunde în lume fara limita de vîrstă. Motivele care au făcut să apară aşa interdicţii sînt evidente: conform datelor statistice şoferii tineri fără experienţă crează situaţii de accidente de 1.5 ori mai des decît un şofer cu minim 4 ani de experienţă la volan. Plus din punct de vedere psihologic pentru o persoană tînără este mai stresantă situaţia de a urca la volanul unei maşini luate în chirie, decît ar fi dacă ar conduce maşina proprie.

    Deci astfel sau impus anumite reguli pentru a putea benificia de maşini în arendă şi anume vîrsta arendaşului să fie de minim 20 ani. Însă practica mondială mai impune o clasificare a acestei vîrste minime şi anume pentru maşini de clasa “econom” si “medie” virsta minima de 20 - 23 ani iar pentru clasa “business” de minim 25 ani. În această ordine de idei nu putem vorbi despre un standard mondial deoarece serviciul de inchirieri auto in lume este atît de variat atît după parcul de maşini oferit în chirie cît şi după calitatea serviciilor de inchirieri auto.

    Închirieri auto cu sau fără limită de kilometraj ? Plecînd intr-un oraş străin sau intr-o altă ţară nu tot timpul e posibil de a vă lua cu dvs. automobilul propriu, fără de care este destul de dificil. În acest caz vă vine în ajutor serviciul de închirieri auto care vă va pune la dispoziţie orice tip de maşină pentru a o închiria în dependenţă de preferinţele şi necesităţile personale. Multe companii de inchirieri auto oferă maşini în arendă dar cu limită de kilometraj, acesta variind între 200-400 km/zi, altele oferind maşini în chirie cu kilometraj nelimitat.

   Dar care sînt ajantajele şi dezavantajele acestestor două oferte ? Închiriind o maşină cu limită de kilometraj dvs. posibil că veţi achita chiria mai mică cu o diferenţă neînsemnată, în acest caz fiind foarte satisfăcut că aţi economisit ceva bani, dar nu uitaţi de plata pentru depăşirea limitei de kilometraj oferit care poate fi destul de considerabilă, plus permanenta tensiune pentru dvs. în cazul necorespunderii traseului preconizat cu limita de kilometri. Pentru a nu deveni prada acestor trucuri de reclamă şi a nu plăti suprataxe la întoarcerea maşinii închiriate căutaţi o ofertă de închirieri maşini fără limită de kilometraj.

   Contractul de închiriere a unui autoturism. Închirierea unei maşini nu ia mult timp, este de ajuns doar să apelaţi la o companie de auto chirie să conveniţi asupra preţului şi locului ridicării maşinii şi să semnaţi contractul de arendă. Dar iată de aici să vorbim mai detaliat, la închirierea unei maşini trebuie să luaţi cunoştinţă cu contractul de chirie, deoarece aici sînt stipulate atît drepturile ambelor părţi cît şi obligaţiile acestora, este indicată suma arendei plătite, suma gajului, careva penalităţi in caz de întîrziere, predarea autoturismului în stare necorespunzătoare ş.a.

   Care sînt principalele puncte ale unui contract de locaţiune a unui autoturism:în contract trebuie să fie clar stipulate parţile, marca/modelul autoturismului închiriat, data şi ora încheierii contractului, durata acestuia, drepturile şi obligaţiile părţilor, reglementarea soluţionarii litigiilor care pot apărea între părţi şi rechizitele părţilor. Un punct destul de important pentru contractul de închiriere auto este acea parte din contract sau anexa la acesta, care este consacrată predării/primirii autoturismului închiriat. Aici se va indica starea maşinii, dotările acesteea, prezenţa cărorva defecte vizuale ale caroseriei, parbrizului, roţilor cît şi interiorului autoturismului inchiriat. Aceasta este important de a fi studiat cu atenţie pentru a nu primi reclamaţii la întoarcerea maşinii arendate.

Str. Ion Creangă 66 Chișinău / Aeroport Internațional +373 79175068   -   +373 69174199

loading image